Hoidot koirille

Akupunktio, homeopatia ja kukkauutteet soveltuvat käytettäväksi samalla lailla eläimillä kuin ihmisillä. Yhä enemmän haetaan apua lemmikeille luontaisista hoitomuodoista sekä fyysisten sairauksien että tunneperäisten ongelmien johdosta. Eläimet ovat hyvin herkkiä muutoksille ympäristössään, esim. muuttaminen, perheenjäsenen menetys ja rutiinien muuttuminen saattavat vaikuttaa eläimeen. Omistajan ja eläimen suhde on läheinen ja täten eläin aistii omistajansa mielialan ja voi sairastua esim. jos omistaja kokee jatkuvaa stressiä. Eri elämänvaiheiden läpikäymistä esim. kasvu, tiineys ja vanhuus, voidaan myös auttaa luontaisilla hoitomuodoilla.

 

Koirien hoidot kotikäyntinä, Tapiolassa Akupunktioklinikalla tai Kauniaisissa eläinklinikka Tassuasemalla.

Klassinen akupunktio

Klassinen akupunktio

Koiralle akupunktiota voidaan käyttää sekä akuuttien että kroonisten sairauksien hoidossa. Monesti hoitoon hakeudutaan esim. tuki- ja liikuntaelinsairauksien, iho-ongelmien, neurologisten ongelmien ja käytöshäiriöiden johdosta.
Kuten ihmiseltä, koiralta kuunnellaan pulssit ja diagnoosin perusteella koiraan pistetään vain muutama akupunktioneula stimuloimaan kehoa muutamaksi minuutiksi. Lue lisää.

Klassinen homeopatia

Klassinen homeopatia

Kuten ihmisille suunnatussa homeopatiassa, eläimilläkin hoito perustuu yksilöllisyyteen. Homeopatia ei hoida sairautta tai oiretta, se hoitaa eläintä jossa sairaus tai oire ilmenee. Eläinpuolella homeopatialla voidaan sairauksien lisäksi tukea esim. nartun kantoaikaa, synnytystä ja synnytyksen jälkeistä elämää esim. vieroittamisessa. Vastaanottotilanne käsittää omistajan haastattelun ja hoidettavan koiran tarkkailun ja tutkimisen. Eläimille käytettävät lääkeaineet ovat samoja kuin ihmisillä.

Lue lisää.

Bach-kukkaterapia

Bach-kukkaterapia

Kukkauutteet toimivat eläimillä upeasti tunne- ja käytösperäisiin häiriöihin vaikuttaen täten eläimen terveyteen ja olemiseen yksilönä. Eläin voi ilmaista esim. pelkoa monin eri tavoin ja monesta eri syystä. Omistajaa haastattelemalla saadaan syvempää tietoa ongelmasta ja sen alkamisesta ja eläimen käytöstä ja kehonkieltä tarkkailemalla selkiytyy eläimelle valittava kukkauute. Lue lisää.