Hoidot

Klassinen akupunktio

Akupunktio on yksi kiinalaisen lääketieteen vanhimmista hoitomuodoista. Kiinalaisessa lääketieteessä keskitytään yksilön kokonaisvaltaiseen hoitoon. Yksilön oireet ja mahdollinen länsimaisen lääketieteen diagnoosi huomioiden tehdään kiinalaisen lääketieteen diagnoosi. Lopullinen hoitosuunnitelma tehdään pulssin ja vallitsevien energioiden (yksilö & hoitopäivä) perusteella. Näin kukin hoitokerta räätälöidään jokaiselle yksilöllisesti.
Akupunktio soveltuu hoitomuotona mm. erilaisiin kipu- ja tulehdustiloihin, allergioihin, iho-oireisiin, hormonaalisiin ongelmiin, unettomuuteen, psyykkisiin ja psykosomaattisiin oireisiin ja stressiin. Lue lisää.

Klassinen homeopatia

Homeopatia on kokonaisvaltainen ja yksilöllinen hoitomuoto. Sen vaikutus perustuu samankaltaisuus-periaatteeseen: samankaltainen parantaa samankaltaisen. Homeopaattinen lääkeaine stimuloi kehoa vaikuttamalla yksilön puolustusmekanismiin ja elinvoimaan.
Homeopaattiset lääkeaineet ovat turvallisia käyttää eivätkä aiheuta riippuvuutta. Homeopatia soveltuu hoitomuotona sekä ihmisille että eläimille. Lue lisää.

Qi & Body Shiatsu

Shiatsu on japanilainen yli 1000 vuotta vanha hoitomuoto, jossa yhdistetään hierontapainalluksia ja venytyksiä. Se pohjautuu pitkälti kiinalaiseen lääketieteeseen ja akupainantaan. Shiatsun tarkoituksena on tukea potilaan hyvinvointia.
Itämainen lääketiede on tutkinut Qi’n eli energian virtausta kehossa vuosituhansien ajan. Kiinalaisessa lääketieteessä ja akupunktiossa käytettävä termi meridiaani on kanava, jota kautta Qi liikkuu. Ihmisen ollessa terve Qi liikkuu vapaasti. Sairauden ja kiputilan vallitessa Qi’n vapaa virtaus on jostain syystä estynyt.
Shiatsu-hoito on kokonaisvaltainen ja tehdään potilaan maatessa vaatetettuna patjan päällä lattialla. Shiatsussa kehon meridiaaniverkostoa aktivoidaan painelemalla tsubo-pisteitä joko kämmenellä, peukalolla, polvella tai kyynärpäällä.
Shiatsu rentouttaa kehoa ja mieltä, helpottaa jännitys- ja kiputiloja, parantaa verenkiertoa ja kehon nesteiden aineenvaihduntaa. Hoitokokemus koetaan miellyttävänä ja rentouttavana.

Bach-kukkaterapia

Kukkauutteet vaikuttavat yksilön tunnetiloihin ja tämän myötä myös fyysisiin ongelmiin. Uutteet toimivat hellävaraisesti eikä niillä ole sivuvaikutuksia. Kukkauutteet soveltuvat hoitomuotona sekä ihmisille että eläimille. Lue lisää.