homeopatia

 

Klassinen homeopatia

Similia similibus curentur – samankaltainen parannetaan samankaltaisella.

 

Homeopatia sanana tulee kreikan sanoista homoios ­ samankaltainen ja patheia­ kärsimys. Kyseessä on hoitomenetelmä, jossa käytettävät lääkeaineet aiheuttavat terveessä yksilössä hetkellisesti sairauden oireita, joita ne sairaassa yksilössä parantavat. Menetelmällä stimuloidaan kehon omaa paranemiskykyä, jolloin elimistö parantaa itse itsensä ja vähentää alttiutta uusille häiriötekijöille. Homeopatiassa yksilön oireita tarkastellaan kokonaisuutena. Oire on merkki siitä, että kehossa on epätasapaino mikä tulee harmonisoida.

 

Homeopaattiset lääkeaineet on valmistettu kasveista, mineraaleista ja eläinkunnasta peräisin olevista aineista. Kaikki valmisteet on testattu terveillä ja vapaaehtoisilla ihmisillä. Testattuja lääkeaineita on yli 3000 ja uusia testataan jatkuvasti eri puolilla maailmaa.

 

Homeopaattisen lääkeaineen valinnassa huomioidaan millaisessa yksilössä oire on. Jokaiselle yksilölle löytyy oma rakenneaine mikä valitaan kunkin yksilön persoonallisuuden mukaan. Lisäksi oireisiin liittyen tärkeitä tietoja ovat mm. onko oireilla tietty esiintymisaika ja ­tiheys, mikä oireita helpottaa ja mikä vastaavasti pahentaa, jne.

 

Homeopatia soveltuu erinomaisesti myös lapsille ja eläimille. Lapsilla moniin tulehduskierteisiin on saatu nopea ja hellävarainen apu homeopatiasta. Eläinpuolella homeopatialla voidaan sairauksien lisäksi tukea eläimen eri kehitys- ja kasvuvaiheita.

 

Lisää tietoa homeopatiasta löydät Suomen Homeopaatit ry:n jäsensivuilta.